Friday, 20 December 2013

Trigger

Dimineață gri și rece.

Se întoarce acasă încă tușind de la răceală.
I-a fost frig azi-noapte.

S-a refugiat la el ca să uite.
S-au uitat la un film (mă rog, jumătate, pentru că mai mult nu i-au ținut nervii), au lăsat paharele cu băutură aproape pline pe masa din fața televizorului și s-au uitat la clipuri pe youtube până au adormit.

Dimineață în drum spre casă nu se gândea decât la pâine prăjită cu unt și un ceai fierbinte.

Acasă e cald iar mașina de spălat toarce pe fundal.

Își ia cana cu ceai roșu din bucătărie și se duce în cameră.
Geanta de laptop se sprijină pe cizme undeva lângă fotoliul pe care sunt aruncate niște pălării și fulare, pe birou a lăsat feohnul printre sticle de parfum, brățări, o cutie de bomboane și crema de corp. Încărcătorul e uitat în priză, pe jos, lângă căști iar pe cărțile de pe noptieră sunt ochelarii de soare; pe spătarul scaunului: blugii și puloverul.
În ce hal am lăsat aici când am plecat... 
Uite ce e și pe pat.

Și-a aruncat acolo paltonul, lângă bonurile pe care le-a scos aseară din geantă când a întors-o cu susul în jos, pe fugă. Sertarul cu șosete este scos cu totul din dulap și trântit pe pat lângă cutiile cu bijuterii din care alunecă brățări cu perle, cercei, inele, lanțuri și închizători încâlcite unele în altele într-un haos colorat și strălucitor.
Clar, azi fac curat.

Întinde mâna spre bijuteriile de pe pat să le strângă și vede: pe satinul cutiei de bijuterii alunecă în liniște zalele acelea metalice, dreptunghiulare. Și-a scos-o de la mână în urmă cu câteva zile.

Iar acum și-a amintit.

No comments: