Monday, 16 January 2012

Domn' doctor, mor


...de dragul dumneavoastră!

Dacă la slăbiciunea mea pentru doctori mai adaugi şi ceva talent oratoric sau scriitoricesc, pe cuvânt că mi se înmoaie genunchii şi îmi pierd capul complet.

Tocmai de aceea mă întreb cine este serie_noire?
CINE ESTE serie_noire????

Pe forumul Softpedia a început sa posteze cu câţiva ani în urmă, sub pseudonimul serie_noire un doctor al carui condei intrece de departe multi bloggeri si asa-zisi jurnalisti, de al carui stil m-am indragostit profund si irevocabil:

,,Prin primele garzi mi s-a intaplat o chestie foarte haioasa.
Facusem rondul de seara – contravizita - si ii anuntasem pe enoriasi ca daca au vreo problema sa nu ezite sa ma caute. E drept ca nu am specificat ca ma referisem la probleme medicale.
Pe la ora 22 cioc-cioc in usa.
Hopa –mi-am zis- cineva are probleme. Inhat stetoscopul, tensiometrul si ma reped sa deschid usa. Rezemata de toc statea o babuta slaaaba-slaaba.
-Dom’ doctor am o problema.
-Spuneti, doamna, va simtiti rau...ce va doare?
-Ma junghie salele...da nu de asta am venii!
-Da’ de ce?
-N-ai puiu’ mamii un lighean?
-Un lighean????Pentru ce? Vreti sa spalati ceva?
-Nu, manca-l-ar mama, tii ce semeni cu nepota’meu ala care e plecat in Spania! Nu pentru rufe, pentru soareci! Am trei si ai am nevoie de unu. Daca nu ai, macar o oala mai mare gasesc pe la talica?
Unul din motivele pentru care nu am urmat ca specializare psihiatria e ca am rezistenta mica la nebuni. Ii identific usor dar le fac fata cu greu. Si in cazul de fata, orice alt om ar fi trantit usa in nas babei si cu asta basta, pe cand eu am inceput sa socializez.
-Doamna aveti 3 ce? si la ce va trebuie oala sau ligheanul? si de unde si pana unde soareci in spital?
-Aaaa, pai prin ’68 m-a dus barbatu’ meu de-al doilea la statiune la Soveja. Si la sanatoriu era o fojgaiala de soareci, maica, nu puteam dormi de frica..... si puneam picioarele la pat in ligheane cu apa sa se inece soarecii. Asa ca de cate ori a duc in vreun sanatoriu d’asta ca al vostru ....
-Spital!
-... zi-i cum vrei, nu pot sa dorm daca nu am picioarele patului bagate in ligheane cu apa. Am facut rost de 3 galeti de la o infirmiera si mai am nevoie de un lighean, oala ceva .
-Am inteles......imi pare rau, dar nu am.
-La Soveja aveau....
-Mamaie, ei aveau pentru ca aveau nevoie. Noi nu avem soareci, intelege o data.
A plecat clatinand din cap foarte nemultumita si cand dadeam sa inchid usa cu mana stanga cu dreapta facandu-mi frenetic cruci o aud vorbind cu un alt pacient:
-Maica, sti p’acilea vreo piata sa iau maine niste grausor sa pun prin colturi.....''

Alta:

,,Poveste misto, partial mediatizata pe la TV in urma cu ceva timp.
Eu cunosc persoana implicata asa ca pot presta o descriere a situatiei.
A fost odata ca niciodata o psihiatra foarte capabila care lucra cu spor intr-un spital bucurestean.
La un moment dat se implica hotarat intr-un accident auto, e facuta muci, adusa cu patura si reasamblata sumar, creierasul scuturat corespunzator, vreo 7-8 zile avand linie directa cu Doamne-Doamne dar,spulberand sperantele celor care ii vanau postul,in scurt timp se intoarce la servici aparent intreaga.
Cat timp a fost plecata dintre noi se pare ca si-a reorganizat valorile pentru ca s-a intors de pe ceea lume hotarata intr-o privinta: sex la greu.
Fiind medic bun si avand clientele bogata si fidela(in general stomatologul si psihiatrul care iti ingrijesc cariile dentare si cerebrale e bine sa ii tii aproape) si-a continuat aparent normal meseria. Dar la o privire atenta distingeai mici tuse ale dezinhibarii: ba un dildo pe biroul de consultatii, ba un mic filmulet porno ruland pe calculatorul de pe birou.... in fine chestii de genul asta plus un limbaj extrem de colorat.
La un moment dat o pacienta(e cazul prezentat la TV )se prezinta la farmacie cu o reteta de la d-na dr.
Se uita farmacita luung la reteta si mai lung la pacienta si ii spune:
-Imi pare rau, nu avem!
Pleaca femeia la o alta farmacie, iar privere luunga,iar:
-Nu avem(de data asta fara a exprima pareri de rau!)
In sfarsit la a 3-a farmacie farmacista ii spune:
-Dar dvs stiti ce scrie pe reteta?
-Nu, fata mamii, ca nu am ochelarii la mine!Citeste-mi mataluta daca esti draguta!
-Pai scrie asa:
"Poola, cat mai multa poola si administrata pe toate caile!"
Stupoare pe babeta, chemat protv, scandal moderat spre mare.
Multe persoane care ne trec pragul la spital necesita asa ceva, dar cucoana in cauza a fost prima care a primit si reteta.
Pentru devotament fata de binele aproapelui o declar pe d-na dr. OAMA ZILEI''

Pentru mai multe lecturi delicioase: Viata in spital pe forumul Softpedia. Serie_noire promitea să scoată o carte intitulată ''Doctorul'' cu toate păţaniile lui şi ale altora, însă nu am mai auzit nimic de el...

(later edit: Doctorul si-a publicat cartile si scrie acum pe pagina de facebook IAACASA.ro)

No comments: