Saturday, 13 November 2010

Just a different state of mind


Nu era pentru prima dată, dar acum îşi intrase în mână şi ştia ce avea de făcut aşa că putea să respire un pic inainte să se urce la volan.

Înainte se plece şi-a închis uşa de la cameră şi s-a privit în oglindă... nu se recunoştea. S-a apropiat de oglindă şi a căutat în spatele ochilor verzi machiaţi intens adolescenta ondulată şi naivă de odinioară. Era încă acolo, cu inima bătând acelaşi ritm dar acum era mascată cu machiaj, rochie neagră, ciorapi cu dungă a la Marilyn Monroe, pantofi cu toc, mănuşi de catifea şi banderolă de anii '20 pe frunte.

Buzele roşii parcă nu erau ale ei, dar pe vampa din oglindă arătau perfect.

S-a uitat la ceas şi şi-a dat seama că a întârziat din nou.

Îşi îndreptă dunga ciorapilor negri din mătase încă odată şi ieşi pe uşă.

Seara, Bucureştiul este alt oraş. Blocurile gri sunt mascate de întuneric, iar felinarele orange îi dau o strălucire suavă, ascunzându-i frământările şi cicatricile. Maşinile strălucitoare de pe Beller treceau încet pe lângă a ei, culorile semaforului se schimbau în linişte. În maşina ei era seară şi Empire State of Mind.

Îşi sprijinea piciorul pe tocul înalt în timp ce apăsa pedala de acceleraţie, privindu-şi mănuşile negre şi perlele de la mână în lumina slabă şi se simţea ca Velma Kelly în ''Chicago''.

În câteva minute intra deja în parcarea pietruită şi pustie din Fratelli. Lumina farurilor se proiecta pe pereţii goi iar pietrele scrâşneau sub roţi în timp ce o parca lângă intrare.

Covorul roşu, cordoanele roşii, lumina difuză de la intrare, spider-ul ambition!, spider-ul Marlboro şi staff-ul Fratelli o întâmpinau încă odată în clubul gol.
Era momentul ei preferat.
Verifica mesele rezervate, închidea cordoanele ce le despărţeau, îşi ducea geanta în backstage şi îşi aprindea o ţigară pe canapeaua goală. Încă era linişte şi nu începuse agitaţia. Prin fumul albastru ce se ridica graţios spre tavanul înalt, privea barul pe care băieţii îl burduşeau cu băuturi şi gheaţă. Pe scenă se făceau ultimele repetiţii, cu emoţii, iar boxele spărgeau liniştea din când în când cu acorduri şi piese cunoscute.

Just a different state of mind...

No comments: